Werkwijze

Een ontwerp is in onze ogen altijd een persoonlijk verhaal. Daarom gaat de architect en interieurarchitect eerst in gesprek over je wensen en ideeën over de bouw/verbouwing. Samen komen tot een persoonlijk ontwerp, geheel gericht voor die specifieke plek met  de specifieke woon/werkwensen. Hoe gaat nu zo’n proces? Het totale bouwproject is opgedeeld in 6 fases:

fase 1:
PROGRAMMA VAN EISEN (PVE) en VOORLOPIG ONTWERP (VO)
We beginnen met het PVE, het programma van eisen. Hier stellen we je wensen en ideeën vast. We praten over de mogelijkheden binnen het budget.
Aan de hand van het PVE beginnen we te schetsen. We betrekken je snel in dit ontwerpproces. Van het voorlopige ontwerp gaan we geleidelijk naar:

fase 2:
DEFINITIEF ONTWERP (DO)
In deze fase werken we alle benodigde plattegronden, doorsneden en aanzichten nog meer uit. We bepalen de totale materialisering. Het soort vloeren, de muurafwerkingen, het vaste meubilair, de verlichting, de domotica etc. Bij een interieur bepalen we hier ook de definitieve opstelling en materiaalkeuzes.

fase 3:
BESTEK TEKENINGEN
Alle detaillering wordt tot in de puntjes bepaald en uitgetekend. Hoe ziet alles er technisch uit. Wat zijn de isolatiewaarden en klopt de daglichttoetreding? De constructeur bepaalt de constructie. Benodigde vergunningsaanvragen dienen we in bij de gemeente.

fase 4:
AANBESTEDING
We vragen de aannemers een offerte te maken.  We vergelijken de offertes en komen tot een keuze.

fase 5:
BOUWBEGELEIDING/UITVOERING
Vanaf start bouw hebben we wekelijks overleg met aannemer. Wij zijn dan je aanspreekpunt. Dit tot aan het moment dat het werk opgeleverd wordt.

fase 6:
OPLEVERING
Bij de vooroplevering stellen we de laatste ‘to do’ lijst vast. De aannemer werkt deze lijst af en daarmee is de oplevering een feit. De bouw is klaar!