Projecten – OUD

*nieuwbouw kantoor gevel Bijen 3 *nieuwbouw kantoor straat inrichting Bijen 4 *nieuwbouw inrichting omgeving Bijen 22 *interieur nieuwbouw kantoor interieur Bijen 5
*nieuwbouw inrichting omgeving Bijen 23 *detail gevel met bloesem buitenterrein Bijen 21 *doorzicht verdieping afwatering dak Bijen 6

Dit zijn vier bedrijfsverzamelgebouwen. Ieder gebouw heeft 8 bedrijfsunits van 32m2 welke kunnen worden gekoppeld afhankelijk van de grootte van het bedrijf. Ieder afzonderlijke bedrijfsunit heeft een eigen opgang. Het omliggende terrein behoort ook tot het ontwerp. Er is een parkachtige sfeer gecreëerd met grind, vijvertjes, diverse banken en appel(bloesem)bomen. Het regenwater valt op het dak en plonst via de open dakgoot in diverse vijvertjes. Vanuit  deze vijvers wordt het via een open afwatering (de content-stalen bakken) afgevoerd richting riool.

* verbouw achterpui schoener 3 * interieur keuken schuin schoener10 * aanbouw interieur schoener 4
* interieur schuin schoener 9 * interieur schoener 5 * interieur frontaal schoener 8 * interieur wandkast schoener 7

Dit kleine woonhuis, van 40 m2 is met 5m2 vergroot. Door deze ingreep, samen met het verplaatsen van de keuken naar het midden van de woning zijn er 3 ruime plekken ontstaan; een tv hoek, een ruime woonkeuken en een ruimte zithoek gericht op de tuin. De kast loopt over de volle breedte en hoogte van de midden-kamer. Op deze manier is relatief veel onzichtbare bergruimte gecreëerd en staat de grote koelvriescombinatie verdekt opgesteld.

01-3728 01-3701 01-3716

Hier zien we de verbouwing van een top-appartement aan een van de grachten van Amsterdam. Het was een langgerekt appartement in 2 lagen (6m breed  x 25 m lang), met een laag plafond op de woonverdieping en een  donkere zolder. De keuken is hier opengebroken, het keukeneiland gecombineerd met de trap naar de verdieping. Op de verdieping is een open bad geplaatst (naast de gesloten badkamer). De belangrijkste ingreep was het weghalen van één travee vloer van de verdieping. Hierdoor ontstaat veel visuele ruimte, zowel op de woonverdiepingsvloer als de slaap/ werk verdieping. Vanuit de werkkamer op zolder kijkt men nu ook rechtstreeks op het water in de gracht.

*verbouwing aanbouw taatsdeuren jpcoen 1 nietbruikbaar zelfde jpcoen 6 *detail openslaande deuren jpcoen 5  *inrichting plafondverlichting jpcoen 4.JPG

Bij een bedrijf gevestigd op de begane grond van een herenhuis is een uitbreiding gemaakt richting tuin met veel glas en het gebruik van taatsdeuren. Met deze taatsdeuren is het mogelijk de gehele pui te openen.

* aanbouw verbouw beton pastorie 6 *aanbouw verbouwing pastorie 2 *detail waterafvoer verbouwing pastorie 10

De oude pastorie is grondig verbouwd op de begane grond. In de uitbouw zit links de keuken en rechts de eethoek. Aansluiting met de lager gelegen groene tuin is dmv een getrapt terras, kinderkopjes ingesloten in betonnen banden, bereikbaar.

* nieuwbouw erical 2 *nieuwbouw erica 4 *nieuwbouw erica 1 *nieuwbouw villa erical 5 nietbruikbaar 6 erical

De opdrachtgevers wilden graag een vrijstaande villa met een plat dak. Nieuwbouw, gebouwd met een knipoog naar  jaren ’20. De bestaande woning, welke zich midden op het perceel bevond, werd gesloopt. We hebben de villa wat meer naar de rooilijn geschoven zodat de achtertuin gemaximaliseerd werd. De villa kenmerkt zich door een aantal overstekken (luifels) en balkons bij de slaapkamers. De zonnepanelen zijn weggewerkt achter verhoogde dakranden. De villa is vrijwel energie-neutraal, mede door de zeer hoge isolatiewaarde in muren en vloeren.  In het pve zitten 3 slaapkamers, 2 badkamers, 2 werkruimtes, een tv-kamer, een grote living met openhaard en een woonkeuken met vide. Speciaal hieraan is dat alle ruimtes aan elkaar gekoppeld zijn.

*herinrichting woonkamer keuken stolberg 201-3555 * open keuken eetkeuken verbouwing interieur stolberg 1 *woonkeuken herinrichting stolberg 4 *herinrichting interieur masterbedroom stolberg 8
2015-05-28 14.56.34 oude situatie woonhuis zeist 2015-05-28 14.57.09

Voor een woning is Zeist hebben we de complete woning grondig verbouwd binnen de oorspronkelijke gevels. We hebben een overbodige trap weggehaald. Vloeren vernieuwd, riolering vernieuwd, nieuwe woonkeuken geplaatst , nieuwe badkamer, nieuwe slaapkamerplattegronden gemaakt. In met name de masterbedroom is veel kastruimte toegevoegd.

*werkruimte in tuin schrijver 4 *bureau werkruimte in tuin nieuwbouw schrijver boekenkast door glas schrijver 2

Een schrijver in Utrecht wilde graag achter in de tuin een werkplek. Op een minimaal vloeroppervlak, om zo min mogelijk van de tuin in te nemen, is over de volle breedte van de tuin een verwarmde werkruimte gemaakt. Tegen de volledige achterwand is een boekenkast geplaatst. De schrijftafel is passend in een erker geplaatst, zodat men werkend aan tafel vrij uitzicht geniet over de tuin.

*detail gevel met bloesem buitenterrein Bijen 21 *doorzicht verdieping afwatering dak Bijen 6

fdgsg dsfds sdfdsaf dsafas dsafadsf dasfaf dafas dsfa   ef  refsdfdaszfs asdfadsfds asdfasdfds